SSL certificaat belangrijk voor mijn website?

Ja! Is het antwoord op de vraag ‘is een SSL certificaat belangrijk voor mijn website?’.
Drie punten waarom het belangrijk is om een SSL certificaat te hebben.

  1. Beveiliging
  2. Vertrouwen
  3. Google rankings

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er dus voor dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden.

Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten.

Google heeft aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. Daar deden ze nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (SSL beveiligde websites) voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde website. Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings van je website.

Wat is SSL en hoe herken je dit?

SSL staat voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden, dus in de praktijk tussen een website en bezoeker. Deze beveiliging kun je eenvoudig herkennen aan de https i.p.v. de standaard http binnen de url (https://www.domein.nl). Daarnaast geeft een goede browser ook aan dat de website beveiligd is door middel van een klein slotje voor de url of een groene balk.

SSL certificaat LaagLand Media

Meerdere soorten SSL certificaten

Er zijn meerdere soorten SSL certificaten te koppelen aan een website. De beveiliging van deze SSL certificaten is verder gelijk, maar de toepassing en weergave kan verschillen. Welk SSL certificaat er voor een webshop of website gekozen moet worden hangt af van de wensen van de eigenaar van de website. Normaal gesproken is een Single domain SSL certificaat voldoende, maar moeten er meerdere subdomeinen (Wildcard SSL certificaat) beveiligd worden of  is er een wens om extra vertrouwen te genereren bij klanten (Extended Validation SSL certificaat) dan kan er voor andere SSL certificaten gekozen worden.

Kosten SSL certificaat

De jaarlijkse kosten voor de standaard Single domain SSL certificaat zijn relatief laag, bij ons is deze al verkrijgbaar voor € 20,- per jaar. De kosten van een SSL certificaat voor Wildcard en Extended Validation liggen een stuk hoger omdat hier minder vraag naar is en er vaak handmatige acties vereist zijn.

Meer weten?

Wil je een SSL certificaat kopen of hier meer over weten? Of misschien meer advies krijgen over het registreren van een domeinnaam of het kiezen van de juiste hosting? Stuur dan een mail naar info@laaglandmedia.nl of bel direct naar 06 26 808 328, wij staan u graag te woord!

WhatsApp chat